• Petra Vandalon heeft samen met haar partner Henk Verbeek op uitnodiging van de hondenbrigade in Oakland/Californië een vierdaags seminar gegeven aan de hondengeleiders van het department aldaar. Het uiteindelijke doel was het vergroten van de prestaties van hondengeleiders en hun diensthonden.
    Hoe Petra Vandalon en haar partner Henk Verbeek dit ervaren hebben lees je terug in dit bericht. Waar Petra je een kijkje geeft hoe dit vierdaags seminar is verlopen en hoe zij het ervaren heeft.Petra Vandalon geeft een vierdaags seminar in Oakland, Amerika, afgebeeld op deze foto tijdens het seminarZoals ik ben, nam ik tijdens de instructie de tijd om het gedrag van mens en dier te observeren. De onderliggende groepsprocessen werden bloot gelegd door de honden zelf. Het is prachtig om te zien hoe de honden hun geleiders spiegelden. Er kwamen een aantal opvallende problemen naar boven in het team, waaronder een grote passiviteit van de geleiders. Door in te gaan op ieders persoonlijke commitment en door zichzelf te spiegelen (introspectie dus), werden de geleiders uitgedaagd verantwoordelijkheid te nemen voor een ieder in het team. Een interessant proces!Er werd een sfeer in het team gecreëerd, welke uitnodigde om open en eerlijk te zijn tegen elkaar. Er ontstonden gesprekken onderling waardoor het team elkaar kon aanspreken op (on)gewenst gedrag. Valkuilen van elkaar konden hierdoor ook op tijd vermeden worden. Kortom; men kon van, maar ook door elkaar leren groeien!Aan het einde van onze vierde dag, konden we met een voldaan gevoel concluderen dat de groep nu één team geworden was, waardoor de prestaties van de honden ook op een hoger niveau getild konden gaan worden. Met adviezen van Henk, kunnen de hondengeleiders hun honden beter gaan trainen en opleiden tot volwaardige politiehonden.In het vliegtuig terug naar Nederland keken Henk en ik elkaar tevreden aan. We kunnen terugblikken op een succesvol seminar!

Hulp en advies nodig?

Vraag jij je af wat ik voor je kan betekenen en hoe een behandeling bij mij in zijn werk gaat? Of wil je direct een afspraak maken? Je kunt altijd geheel vrijblijvend contact opnemen!

Spiegelen met hond

Algemene voorwaarden

Hier vind je praktische informatie voor nieuwe cliënten.

Persoonlijk, toegewijd en professioneel

Wist je dat gemiddeld een op de vier Nederlanders in zijn of haar leven te maken krijgt met psychische vragen of problemen? Het overkomt ons allemaal, het hoort bij het leven. Schroom je niet, ik sta voor je klaar!