Contact: info@petravandalon.nl, 06-51062994

Organisaties

Organisaties en bedrijven kunnen ook bij mij terecht.
Veranderen vanuit je kracht kan op individueel niveau plaatsvinden of in groepen samen met bijvoorbeeld collega’s. Ik verzorg unieke trainingen, teambuildingsessies en begeleiding op gebied van persoonlijke ontwikkeling en bewustwording.  

Teambuilding

Er zijn verschillende redenen om met een groep te werken aan teambuilding. Wanneer je merkt dat de samenwerking en communicatie binnen het team aan verbetering toe is, kan het verstandig zijn om een sessie te volgen. Ook wanneer een team nieuw is, kan een sessie de kans bieden om elkaar beter te leren kennen.

Persoonlijke ontwikkeling

Elk teamlid speelt een belangrijke rol in het goed verlopen van werkzaamheden die binnen een team uitgevoerd moeten worden. Hij/ zij draagt de eindverantwoordelijkheid voor zijn/haar takenpakket. Als één teamlid zijn werkzaamheden niet correct afhandelt of zijn/haar verantwoordelijkheden niet neemt, heeft dit een negatieve invloed op het team. Het is van belang dat elk groepslid duidelijk begrijpt wat zijn/haar verantwoordelijkheden zijn.

Het is belangrijk dat je als werkgever of groepsleider kunt bijdragen aan een succesvol team. Hierbij krijgen je werknemers of team van vrijwilligers het gevoel betrokken te zijn. Het organiseren van een teambuilding is een must, net zoals het creëren van positieve werkrelaties. Er zijn verschillende mogelijkheden. 

 
Actie is reactie

Ik coach, samen met de hond, door te werken aan groei en ontwikkeling. Groei ontstaat door ontwikkeling van competenties, je zelfinzicht en het vermogen om jezelf te verbeteren. Samen met de hond zorg ik ervoor dat ieder teamlid inzicht krijgt in zijn of haar functioneren. Denk aan onderstaande voorbeelden:

 • Hoe kan ieder teamlid zijn/haar kwaliteiten ontdekken?
 • Hoe benutten we elkaars kwaliteiten?
 • Hoe is de sfeer binnen het team?
 • Is er wrijving én waardoor ontstaat er wrijving?
 • Hoe heeft een actie invloed op de reactie van een ander?
 • Hoe is het vertrouwen in elkaar?
 • Hoe vullen we dat in en kunnen we dit anders doen?
 • Is onze wijze van communiceren duidelijk?
 • Kunnen we onze communicatie verbeteren?
 • Wanneer zijn we als teamlid én als team succesvol?
 • Wie heeft welke verantwoordelijk en neemt hij of zij deze verantwoordelijkheid ook?
 • Hoe gaan we om met onze adrenaline of teleurstellingen?
 • Hoe geef ik een traumatische gebeurtenis een plek?

 

De vragen die hierboven gesteld worden, kunnen spelen binnen een team. Uiteraard kunnen er ook andere vragen meespelen die bepalend zijn voor het functioneren. Ik bied organisaties een passend aanbod.

 

Na de spiegeling
Er komt veel informatie vrij na een spiegeling, antwoorden op vragen geven inzichtelijkheid. Hierdoor kan je samen met je team doelgericht een verandering inzetten. Motiverend om te spiegelen: zelf veranderen, voordat gedrag van anderen veranderd! 

 

Meer informatie?
Benieuwd naar wat ik en mijn honden voor jou en/of je team kunnen betekenen? Bel of mail mij geheel vrijblijvend voor meer informatie of een offerte!

Hulp en advies nodig?

Vraag jij je af wat ik voor je kan betekenen en hoe een behandeling bij mij in zijn werk gaat? Of wil je direct een afspraak maken? Je kunt altijd geheel vrijblijvend contact opnemen!

Spiegelen met hond

Algemene voorwaarden

Hier vind je praktische informatie voor nieuwe cliënten.

Persoonlijk, toegewijd en professioneel

Wist je dat gemiddeld een op de vier Nederlanders in zijn of haar leven te maken krijgt met psychische vragen of problemen? Het overkomt ons allemaal, het hoort bij het leven. Schroom je niet, ik sta voor je klaar!