Contact: info@petravandalon.nl, 06-51062994

Hoe honden spiegelen

Spiegelen is ervarend leren!

Iedereen kan gebruik maken van coaching met honden. Denk hierbij aan:

 

Spiegelen met een hond is ervarend leren! Jezelf een spiegel voorhouden ofwel kritisch reflecteren is vaak erg lastig. Het kan zelfs heel confronterend zijn. Zonder deskundige begeleiding kan het lastig zijn om met je eigen uitkomsten aan de slag te gaan of je kind op de juiste manier te begeleiden. 

Wat gebeurt er feitelijk? 

De kracht van de spiegel ligt in de macht van het systeem, de balans of disbalans. De spiegel (de mini-roedel) ben jij met de hond. De hond neemt jou waar, zoekt naar de balans en naar verbondenheid. De hond reageert op de situatie door direct een bepaald gedrag te laten zien. Tijdens het spiegelen (de sessie) zal jij snel doorhebben dat de hond reageert op jouw eigen acties of manier van doen. Hij spiegelt zowel jouw fysieke, als ook je mentale houding. 

Bijzondere ervaring

Het is bijzonder dat een hond dit gedrag zo mooi kan laten zien en terug kan koppelen. Een goede coach weet haarfijn de signalen om te zetten naar concrete informatie. Hiermee kan jij op een snelle, veilige en heldere manier aan de slag. De reacties van de hond kunnen confronterend of ontroerend zijn. Soms ontstaan er zelfs lachwekkende situaties of kunnen er heftige emoties opgeroepen worden als de hond er gelijk van door gaat of jou volledig negeert. Het kan frustraties of boosheid oproepen, maar wees niet bang of onzeker. Eén ding is zeker: een spiegeling zal veelal een diepe indruk op je maken én zal je helpen om te groeien.

Je voelt, hoort, ruikt en ziet! Jouw ervaringen tijdens de spiegel zullen leermomenten zijn. De hond raakt de mens tot het diepst in de ziel. 

Kortom: ervarend leren!

Hulp en advies nodig?

Vraag jij je af wat ik voor je kan betekenen en hoe een behandeling bij mij in zijn werk gaat? Of wil je direct een afspraak maken? Je kunt altijd geheel vrijblijvend contact opnemen!

Algemene voorwaarden

Hier vind je praktische informatie voor nieuwe cliënten.