Contact: info@petravandalon.nl, 06-51062994

Kind / Ouders

Begeleiding van kinderen en hun ouders

 

Tijdens de intake vindt een gesprek plaats met ouders en/of verzorgers over wat er bij het kind speelt, waar het kind tegen aanloopt of waar de ouders hulp bij nodig hebben. Zo worden zowel kind & ouders op de juiste manier gecoacht.

In de sessies wordt veel aandacht besteed aan:

 • Het vergroten van het zelfvertrouwen en vertrouwen in anderen
 • Herkennen van emoties en hoe je ermee om kunt gaan
 • Vergroten van sociale vaardigheden
 • Het leren omgaan met traumatische ervaringen en deze weten te plaatsen.

Hierbij denkend aan bijvoorbeeld:

 • Slecht inslapen, nachtmerries, bedplassen
 • Moeite hebben met het leggen en onderhouden van sociale contacten
 • Concentratieproblemen
 • Angst om voor een eigen mening uit te komen of om te horen wat een ander te zeggen heeft
 • Faalangst, grote onzekerheid
 • Moeite hebben met regels en hiërarchie
 • Verlies van een dierbare (ouder, grootouder, geliefd huisdier)
 • Betrokken zijn bij nare ervaringen.

Hond en kind

 
Beelddenkers

Beelddenkers denken voornamelijk in beelden en gebeurtenissen. Zij denken weinig in woorden en begrippen. Slechts een klein deel van de volwassenen denkt in beeld. Kinderen daarentegen denken voornamelijk in beelden. Pas op latere leeftijd gaat deze kracht bij velen verloren. Taal is dan een belangrijker onderdeel van ons dagelijks leven geworden. 


Ontdekken van krachten

We maken gebruik van de kracht van het beeld, de bewegingsdrift, de liefde voor natuur en de dieren. We kunnen het kind helpen in de diverse vragen die er ontstaan, op zijn of haar weg. Door bewegingsgerichte spelactiviteiten kan de hond de trouwe vriend en mentor van het kind worden. Centraal binnen deze activiteiten staan de mogelijkheden die het kind in zich kan ontdekken. Door de toewijding van de hond, kan het kind experimenteren met zijn of haar hulpvraag. 


Ik sta voor jullie klaar!

Doordat ik luister zonder oordeel en door mijn liefdevolle aandacht kan ik werken vanuit mijn kracht. Ik bied veiligheid en rust waardoor ik jouw kind goed kan ondersteunen. Ik creëer voor jouw zoon of dochter ruimte om op eigen kracht, samen met de hond, tot ontwikkeling te komen. Tot slot vinden we de antwoorden op de hulpvraag en kunnen we gezamenlijk jouw kind helpen om de juiste weg te bewandelen.


Neem geheel vrijblijvend contact met mij op zodat we samen de mogelijkheden kunnen bespreken. 

Je staat er niet alleen voor! 

Hulp en advies nodig?

Vraag jij je af wat ik voor je kan betekenen en hoe een behandeling bij mij in zijn werk gaat? Of wil je direct een afspraak maken? Je kunt altijd geheel vrijblijvend contact opnemen!

Algemene voorwaarden

Hier vind je praktische informatie voor nieuwe cliënten.

Persoonlijk, toegewijd en professioneel

Wist je dat gemiddeld een op de vier Nederlanders in zijn of haar leven te maken krijgt met psychische vragen of problemen? Het overkomt ons allemaal, het hoort bij het leven. Schroom je niet, ik sta voor je klaar!